Futbal

Arséne Wenger končí na lavičke londýnskeho Arsenal FC

Francúzsky futbalový tréner Arséne Wenger, skončí po 22 rokoch na poste hlavného trénera londýnskeho veľkoklubu Arsenal FC. Urobí tak po konci aktuálneho ročníka.

Wenger sa stal trénerom The Gunners v roku 1996 a v tejto funkcii vydržal nepretržite až do roku 2018. V lete sa tento mimoriadne dlhý trénerský príbeh definitívne skončí.
S klubom vyhral anglickou ligu v rokoch 1998, 2002 a 2004.

Naposledy jeho tím za titulom prešiel bez jediné porážky, čo sa doposiaľ v Premier League ešte nikomu nepodarilo. Arsenal taktiež pod vedením bývalého trénera Nancy, Monaka nebo Nagoji sedemkrát vyhral Anglický pohár a v rokoch 1998 až 2017 sa dokázal devätnásť krát za sebou prebojovať do základnej skupiny Ligy majstrov, v ktorej v roku 2006 postúpil až do finále.

Merci Arsène

Arsene Wenger oznámil svoj koniec na oficiálnom webe Arsenal FC

Po dôkladnom rozhodovaní a rozhovoroch s klubom cítim, že teraz je ten správny čas odstúpiť na konci aktuálnej sezóny. Som šťastný a vďačný, že som dostal príležitosť slúžiť klubu počas všetkých tých dlhých a nezabudnuteľných rokov. Klubu som sa venoval s najväčším zanietením a oddanosťou. Chcem sa poďakovať zamestnancom, hráčom, vedeniu a fanúšikom, ktorí robia tento klub tak špeciálny. Vyzývam všetkých priaznivcov, aby stáli za mužstvom až do konca a aby sme skončili čo najlepšie. Všetkým milovníkom Arsenalu odkazujem, aby sa naďalej starali o hodnoty tohto klubu.

S láskou a večnou oddanosťou

Arséne Wenger

Jeho nástupcom by sa mohla stať niekdajšia legenda klubu stredopoliar Patrick Vieira, ktorý momentálne pôsobí ako tréner v tíme New Your City.

Zdroj:sky news, youtube